U-paslogo download

 

pen logo

                                                                        

logo rbt 1  

 logo Sport ID Nieuwegein 

 

Logo NCS

 

 

 

 

 

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail

Sportaccommodaties - bezuinigen maar hoe?

Op dinsdag 3 november van 14.30 tot 17.30 uur organiseert het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen - in nauwe samenwerking met Mulier Instituut - in Ede het Kenniscafé NISB Live! met als thema “Sportaccommodaties - bezuinigen maar hoe?”. 

M.m.w. presentator Marcel Rözer, columnist Elma Drayer en muzikale begeleiding door huisband Café du Sport.  

Sportaccommodaties zijn van oudsher altijd al onderwerp van gesprek in gemeenteland, maar nu in het brandpunt van de belangstelling. Moeten de (huur)tarieven omhoog? Kunnen we ons nog wel nieuwbouw van sportaccommodaties veroorloven? Of toch nog maar uitstellen? Wat kan de vereniging zelf doen aan renovatie en onderhoud? Welke voorwaarden stellen we aan subsidie? De noodzaak om te bezuinigen op sportaccommodaties wordt vrijwel overal gevoeld (Hoekman, 2013). 

Het krappe budget leidt ook tot een kritische analyse van de kosten en baten van deze kostenpost. Gemeenten zoeken naar manieren om meer rendement uit hun bestedingen te halen. Niet alleen financieel maar ook sociaal. De kracht van sport - sport als middel - heeft voet aan de grond gekregen bij gemeenten. Voor het (mede) bereiken van doelstellingen in het sociaal domein zijn er hoge verwachtingen van de georganiseerde sport. 

Stellingen, praktijkervaringen en bevindingen 

Mulier Instituut, met mede-aanvrager Universiteit Utrecht, onderzoekt met middelen van NWO Onderzoeksprogramma Sport de betekenis van sportvoorzieningen voor sportdeelname. Onderzoeksvragen zijn: in hoeverre levert de bouw, het beheer en de exploitatie van sportaccommodaties een bijdrage aan vergroting van sportdeelname en hoe geef je een goed sportaccommodatiebeleid vorm? De (tussen)resultaten van dit onderzoek presenteren we tijdens het Kenniscafé van NISB. Onderzoekers en consortium bespreken graag aan de hand van stellingen met u de praktijkervaringen en de bevindingen uit het onderzoek. De eindresultaten van het onderzoek komen ten goede aan organisaties die sportaccommodatiebeleid vormgeven en uitvoeren. 

Sprekers/discussiedeelnemers 

Onder leiding van Marcel Rözer discussiëren interessante sprekers:   


Aanmelden kan tot 29 oktober. Na uw aanmelding ontvangt u enkele dagen voor Kenniscafé NISB Live! een bevestiging met routebeschrijving. U kunt bij uw aanmelding aangeven of u gebruik wilt maken van een gratis OV-fiets. Deelname aan het Kenniscafé kost 25 euro (vrijgesteld van btw). Als abonnee van Sportexpert betaalt u 20 euro. Nog geen abonnee? Dat kan nog via www.sportexpert.nl. Let op: er is een maximum aantal deelnemers, dus wacht niet te lang met uw aanmelding. Inschrijven kan tot en met 29 oktober. Kosteloos annuleren kan ook tot en met 29 oktober. 

Op dezelfde middag organiseert NISB tevens een Stakeholdersbijeenkomst en deze vindt plaats op dezelfde locatie. Tijdens de borrel is er gelegenheid elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. 

Waar: PAXX, Nieuwe Kazernelaan 10, E. Beekmankazerne 6711 JC Ede 

(Speurder)

 


R.B.T. 11-04-2010016

DVM-logo-trans

logo kleur geur smaakcentrum

wp4e4a5470 051

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail