U-paslogo download

 

pen logo

                                                                        

logo rbt 1  

 logo Sport ID Nieuwegein 

 

Logo NCS

 

 

 

 

 
 

Discussie in badmintonland met Cruijffiaanse trekjes

door: Marc Hoeben| 11 oktober 2018

De badmintonbond waagde het onlangs Victor Anfiloff als nieuwe technisch directeur aan te stellen. Een Australiër, en ook nog eens afkomstig uit het beachvolleybal. Dat was tegen het zere been van een deel van de achterban, met een bijna Cruijffiaanse discussie tot gevolg: heeft iemand zonder specifieke kennis van de sport op zo’n hoge technische functie überhaupt kans van slagen?

BadmintonNL-Victor-AnfiloffNatuurlijk, ook badmintonners weten sociale media te gebruiken als het gaat om het ventileren van het ongenoegen. Al langer worden de ontwikkelingen bij de eigen bond, BadmintonNL, met de nodige argwaan bekeken. De sport heeft gekozen voor Michel Bezuijen als voorzitter. Hij is burgemeester van Rijswijk, maar heeft geen badmintonachtergrond. Hetzelfde kan worden gezegd van bondsdirecteur Barbara Mura, die vanuit de organisatie doorgroeide naar haar huidige baan. Als klap op de vuurpijl volgde per 1 oktober de benoeming van de Australiër Victor Anfiloff als technisch directeur.

Nog nooit een racket aangeraakt
Op Badmintononline.nl omschreef de even bekende als kritische trainer Ron Daniëls zijn kritiek op het benoemingsbeleid als volgt: ‘De grootste bedreiging van de badmintonsport is BadmintonNL zelf. We hebben een directeur uit een topbadmintonland als Italië die nog nooit een racket in handen heeft gehad en een voorzitter die tot zijn aanstelling nooit badminton had gespeeld. En dan nu een technisch directeur uit het volleybal. BadmintonNL denkt: we stellen zo veel mogelijk mensen aan die niet weten waarover het gaat, zodat niemand kan zien dat we de weg helemaal kwijt zijn. Deze bond verdient het op de fles te gaan. Zo blijft er helemaal niets meer over van onze sport.’

“Ik heb ook mijn bedenkingen bij het voorzitterschap van Bezuijen. Hij heeft een hele reeks bijbaantjes en doet dit waarschijnlijk om zijn curriculum vitae verder op te tuigen”“Ik heb ook mijn bedenkingen bij het voorzitterschap van Bezuijen. Hij heeft een hele reeks bijbaantjes 

Zo uitgesproken als Daniëls is Ted van der Meer nu ook weer niet. Maar de oud-voorzitter van de badmintonbond en voormalig verslaggever van onder andere badminton en tafeltennis bekijkt de ontwikkelingen eveneens met de nodige argwaan. “In de top heb je nu drie mensen die niets van badminton weten. Dat is hoogst ongebruikelijk. Zo heb ik ook mijn bedenkingen bij het voorzitterschap van Bezuijen. Hij heeft een hele reeks bijbaantjes en doet dit waarschijnlijk om zijn curriculum vitae verder op te tuigen.

Lees meer...

Beter inzicht in de baten maakt de sport toekomstbestendiger 26 juni 2018

door: Jelle Schoemaker & Willem de BoerMinister Bruno Bruins van Medische Zorg en Sport hoopt eind van de week een breed sportakkoord te sluiten met verschillende maatschappelijke partijen om de waarde van sport voor de samenleving te versterken. Dit moet de organisatie en financiering van de sport toekomstbestendig maken. Maar als de sport in de toekomst niet buitenspel wil komen te staan, moet het eerst beter zicht krijgen op de opbrengsten. Alleen als we transparanter over de doelen zijn en beter weten hoeveel sport de maatschappij oplevert, kan het politieke en maatschappelijke draagvlak voor investeringen in de sport behouden blijven. Maar de juiste instrumenten daarvoor ontbreken, vooralsnog.De sportparticipatie in Nederland ligt al jaren op een constant hoog niveau. Zeker als we dat vergelijken met de meeste andere westerse landen. De vraag dringt zich op of meer investeren in sport nog wel loont en of het eigenlijk wel efficiënt is. Een probleem dat daarbij opdoemt, is dat het voor investeringen in sport wel duidelijk is wat deze kosten, maar veel minder zichtbaar is wat deze dan zoal voor onze maatschappij opleveren. 

XL23-OpenPodium-1Lastig te meten
Er is voor sport een nadrukkelijk kennistekort, vooral op sociaal gebied en op het gebied van gezondheid. Zo is het plezier dat sport ons geeft direct zichtbaar op de velden, maar lastig in euro’s uit te drukken. Andere opbrengsten van sporten, zowel voor de sporter als voor de maatschappij, zijn nog veel lastiger te meten. Daarbij komt dat deze baten ook voor een belangrijk deel pas op de lange termijn zichtbaar worden. 

Lees meer...

Sportactiviteiten organiseren voor vluchtelingen?

Vanaf 16 november worden in een oud schoolgebouw in Kanaleneiland zo'n 500 mannelijke vluchtelingen uit onder andere Syrië en Eritrea tijdelijk opgevangen. De vluchtelingen hebben te maken met stress, trauma's, onzekerheid, verdriet, een taalbarrière en cultuurverschillen. Sport is een universele taal en kan door haar intrinsieke waarde en drempelloosheid een waardevolle bijdrage leveren aan het verbeteren van algeheel welzijn van de vluchtelingen. Een aantal verenigingen organiseert daarom sportactiviteiten voor de groep vluchtelingen die eerder verbleef in de Jaarbeurs Utrecht. Zo werd er wekelijks gesport in Nieuw Welgelegen. De gemeente juicht dit soort initiatieven toe en stelt hiervoor sportaccommodaties gratis ter beschikking. Neem ook eens een kijkje op facebook.com/welkominutrecht voor een overzicht van alle oproepen en initiatieven van en voor Utrechters om vluchtelingen te verwelkomen. Heeft u ook een idee? Neem dan contact op met Nick Nuijten van de VSU via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. >>>

Bron: Nieuwsbrief VSU

(Speurder)

Uitslagen + standen wedstrijden 5e ronde Clubkampioenschap d.d. 02-05-2018

Dames:

1. Liesbeth Snijder 583 pnt. 2. Marjon van Beek 385 pnt.

Stand na de 5e ronde:

1. Liesbeth Snijder 5-12 pnt. 2. Marian Versteeg 5-10 pnt. 2. Marjon van Beek 5-10 pnt. 3. Ilma Paulus 5-9 pnt. 4. Loes Smeulders 5-8 pnt. 5. Elly Lalleman 5-5 pnt.

Heren :

Sander Nilsson 699 pnt. 2. Arjan van Eijk 688 pnt. 3. Ashok Ambigapathy687 pnt. 4. Rob van den Hooven 492 pnt. 5. Wiebe Buist 489 pnt. 6. Thiru Subramaniam 482 pnt. 7. Henk Pijn 385 pnt. 8. Deepak Sharma 382 pnt. 9. Eric Jochems 262 pnt. 10 Renier Sampon 258 pnt.

Stand na de 5e ronde:

1. Sander Nilsson 5-14 pnt. 2. Ashok Ambigapathy 5-10 pnt. 3. Thiru Subramaniam 5-10 pnt. 4. Hans Gosman 5-8 pnt. 5. Rob van Veenendaal 5-7 pnt. 5. Arjan van Eijk 5-7 pnt. 6. Deepak Sharma 5-6 pnt. 7. Rob van den Hooven 5-5 pnt. 8. Lex van Veenendaal 5-4 pnt. 9. Henk Pijn 5-3 pnt. 10. Reinier Sampon 5-1 pnt. 10. Wim de Heus 5-1 pnt. 10. Wiebe Buist 5-1 pnt. 11. Sjonnie Dihal 5-0 pnt. 11. Eric Jochems 5-0 pnt. 11. Abinav Adurty 5-0 pnt.

(speurder)

 

Vluchtelingen cricis raakt ook sportclubs

Eind september, begin oktober werden in Nederlandse sporthallen duizenden vluchtelingen opgevangen. Ze kregen er crisisopvang: bed, bad en brood. Vervolgens stroomden ze door naar andere opvanglocaties. De crisisopvang werd op veel locaties verlengd, soms tot enkele weken. Voor sportverenigingen waren het spannende en vooral drukke tijden. Een terugblik.

Francois Tabak, bestuurslid basketbalvereniging Harlemlakers in Amsterdam: "Het kwam voor ons als een donderslag bij heldere hemel. We lazen het in de krant. Je kunt die vluchtelingen niet op straat  leggen, natuurlijk, dus natuurlijk wilden wij helpen. Maar het was een onoverzichtelijke situatie, vooral de eerste week. Je verwacht dat je snel iets hoort van de gemeente, maar dat liep allemaal niet zo soepel."

Amsterdam is een grote stad en kreeg veel vluchtelingen te verwerken. Tijd en energie waren beperkt en de sportverenigingen stonden niet boven aan de prioriteitenlijst.

Wethouder Tijmen Smit van Laren (ruim 10.000 inwoners): "Ik kan me voorstellen dat de situatie in Amsterdam en Rotterdam chaotisch was omdat het daar om hele andere aantallen ging dan bij ons. Wij hadden al ruim voordat de mensen arriveerden besloten dat de vluchtelingen bij ons welkom waren. En ook dat de communicatie net zo veel aandacht verdiende als de praktische kanten van de opvang. Dat was meteen onze focus."  

Lees meer...

Uitslagen + Standen wedstrijden 4e ronde Clubkampioenschap d.d. 04-04-2018

Dames:

1. Marian Versteeg 690 pnt. 2. Loes Smeulders 680 pnt. 3. Ilma Paulus 660 pnt. 4. Liesbet Snijder 61 pnt. 

Stand na de 4e ronde:

1. Marian Versteeg 4-10 pnt. 2. Ilma Paulus 4-9 pnt. 3. Loes Smeulders 4-8 pnt. 4. Liesbeth Snijder 4-7 pnt. 5. Marjon van Beek 4-6 pnt. 6. Elly Lalleman 4-5 pnt. 

Heren:

1. Thiru Subramaniam 906 pnt. 2. Deepak Sharma 905 pnt. 3. Arjan van Eijk 886 pnt. 4. Hans Gosman 679 pnt. 5. Wim de Heus 673 pnt. 6. Sander Nilsson  275 pnt. 7. Rob van den Hooven 274 pnt. 8. Rob van Veenendaal 257 pnt. 9. Wiebe Buist 63 pnt. 10. Eric Jochems 58 pnt. 11. Reinier Sampon 48 pnt.

Stand na de 4e ronde :

1. Sander Nilsson 4-9 pnt. 2. Thiru Subramaniam 4-9 pnt. 3. Hans Gosman 4-8 pnt. 5. Ashok Ambigapathy4-7 pnt. 6. Rob van Veenendaal 4-7 pnt. 7. Deepak Sharma 4-6 pnt. 8. Lex van Veenendaal 4-4 pnt. 9. Henk Pijn 4-3 pnt.  10. Rob van den Hooven 4-3 pnt. 11. Arjan van Eijk 4-3 pnt. 12. Reinier Sampon 4-1 pnt. 13. Wim de Heus 4-1 pnt. 14. Wiebe Buist 4-0 pnt. 15. Sjonnie Dihal 4-0 pnt. 16. Abinav Adurty 4-0 pnt. 17. Eric Jochems 4-0 pnt.

(Speurder) 

Sportaccommodaties - bezuinigen maar hoe?

Op dinsdag 3 november van 14.30 tot 17.30 uur organiseert het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen - in nauwe samenwerking met Mulier Instituut - in Ede het Kenniscafé NISB Live! met als thema “Sportaccommodaties - bezuinigen maar hoe?”. 

M.m.w. presentator Marcel Rözer, columnist Elma Drayer en muzikale begeleiding door huisband Café du Sport.  

Sportaccommodaties zijn van oudsher altijd al onderwerp van gesprek in gemeenteland, maar nu in het brandpunt van de belangstelling. Moeten de (huur)tarieven omhoog? Kunnen we ons nog wel nieuwbouw van sportaccommodaties veroorloven? Of toch nog maar uitstellen? Wat kan de vereniging zelf doen aan renovatie en onderhoud? Welke voorwaarden stellen we aan subsidie? De noodzaak om te bezuinigen op sportaccommodaties wordt vrijwel overal gevoeld (Hoekman, 2013). 

Het krappe budget leidt ook tot een kritische analyse van de kosten en baten van deze kostenpost. Gemeenten zoeken naar manieren om meer rendement uit hun bestedingen te halen. Niet alleen financieel maar ook sociaal. De kracht van sport - sport als middel - heeft voet aan de grond gekregen bij gemeenten. Voor het (mede) bereiken van doelstellingen in het sociaal domein zijn er hoge verwachtingen van de georganiseerde sport. 

Lees meer...

Uitslagen + Standen wedstrijden 3e ronde clubkampioenschap d.d. 07-03-2018

Dames:

1. Marian Versteeg 588 pnt. 2. Ilma Paulus 487 pnt. 3. Liesbeth Snijder 485 pnt. 4. Marjon van Beek 380 pnt. 5. Loes Smeulders 276 pnt.

Stand na de 3e ronde:

1. Marjon Van Beek 3-6 pnt. 2. Ilma Paulus 3-6 pnt. 3. Elly Lalleman 3-5 pnt. 4. Marian Versteeg 3-5 pnt. 5. Liesbeth Snijder 3-5 pnt. 6. Loes Smeulders 3-4 pnt.

Heren:

1. Rob van Veenendaal 903 pnt. 2. Sander Nilsson 898 pnt. 3. Deepak Sharma 685 pnt. 4. Rob van den Hooven 683 pnt. 5. Thiru Subramaniam 483 pnt. 6. Arjan van Eijk 480 pnt. 7. Wiebe Buist 380 pnt. 8. Eric Jochems 270 pnt. 9. Lex van Veenendaal 167 pnt. 10. Rienier Sampon 58 pnt.

Stand na de 3e ronde:

1. Sander Nilsson 3-9 pnt. 2. Ashok Ambigapathy 3-7 pnt. 3. Rob van Veenendaal 3-7 pnt. 4.Hans Gosman 3-4 pnt. 5. Lex van Veenendaal 3-4 pnt. 6. Thiru Subramaniam 3-4 pnt. 7. Deepak Sharma 3-4 pnt. 8. Henk Pijn 3-3 pnt. 9. Rob van den Hooven 3-3 pnt. 10. Reinier Sampon 3-1 pnt. 11. Wiebe Buist 3-0 pnt. 12. Sjonnie Dihal 3-0 pnt. 13. Abinav Adurty 3-0 pnt. 14. Eric Jochems 3-0 pnt. 15. Arjan van Eijk 3-0 pnt.

(Speurder)

 

NOS*NSF wil sportactiviteiten organiseren voor vluchtelingen

NOC*NSF heeft bij het Internationaal Olympisch Comité een subsidieaanvraag ingediend om sportieve activiteiten te kunnen organiseren voor vluchtelingen. Het gaat zowel om de nieuw binnengekomen vluchtelingen, als om de mensen die al langer in Nederland verblijven. Het organiseren van sportactiviteiten draagt bij aan een prettiger leefklimaat voor de vluchtelingen. Sport is een goede uitbreiding op de ontspanningsmogelijkheden die in de centra beschikbaar zijn.

Lees het hele bericht via http://www.nocnsf.nl/nocnsf-wil-sportactiviteiten-organiseren-voor-vluchtelingen

(Speurder)

Uitslagen + Standen wedstrijden 2e ronde Clubkampioenschap d.d. 07-02-2018

Dames:

Bij de dames heeft geen wedstrijdronde plaatsgevonden.

Stand na de 2e ronde:

1. Elly Lalleman 2-5 pnt. 2. Marion van Beek 2-4 pnt. 3. Loes Smeulders 2-3 pnt. 4. Ilma Paulus 2-2 pnt. 5. Liesbeth Snijder 2-1 pnt.

Heren: 

1. Sander Nilsson 793 pnt. 2. Lex van Veenendaal 676 pnt. 3. Thiru Subramaniam 669 pnt. 4. Ashok Ambigapathy 586 pnt. 5. Deepak Sharma 580 pnt. 6. Reinier Sampon 580 pnt. 7. Rob van Veenendaal 578 pnt. 8. Wiebe Buist 569 pnt. 9. Rob van den Hooven 378 pnt. 10. Abinav Adurty 375 pnt. 11. Hans Gosman 262 pnt. 12. Eric Jochems 63 pnt. 13. Sjonnie Dihal 61 pnt.

Stand na de 2e ronde: 

1. Ashok Ambigapathy 2-7 pnt. 2. Sander Nilsson 2-5 pnt. 3. Hans Gosman 2-4 pnt. 4. Lex van Veenendaal 2-4 pnt. 5. Henk Pijn 2-3 pnt. 6. Thiru Subramaniam 2-3 pnt. 7. Rob van Veenendaal 2-2 pnt. 8. Rob van den Hooven 2-1 pnt. 9. Deepak Sharma 2-1 pnt. 10 Reinier Sampon 2-1 pnt. 11. Wiebe Buist 2-0 pnt. 12. Sjonnie Dihal 2-0 pnt. 13. Abinav Adurty 2-0 pnt. 14. Eric Jochems 2-0 pnt. 15. Arjan van Eijk 2-0 pnt. 

(Speurder)

 

Badminton is geen campingsport !

Veel mensen denken dat badminton een campingsport is, maar badminton is veel meer. Badminton is de snelste racketsport ter wereld. Je hele lichaam wordt belast meer dan bij tafeltennis, squash en tennis aldus de secretaris Liesbeth.

In sportzaal "de Sluis" wordt elke woensdagavond competitie gespeeld. Bij de Recreatieve Badminton Club Nieuwegein gaat het vooral om gezelligheid, maar het gaat er ook fanatiek aan toe.

 

 

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Hoe gaat jouw badmintonclub om met persoonsgegevens? AVG van kracht vanaf 25 mei 2018

Hoe gaat jouw badmintonclub om met persoonsgegevens? AVG van kracht vanaf 25 mei 2018 - Pixabay / badmintonline.nl
© Pixabay / badmintonline.nlDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. " title="Maak een melding over deze pagina." style="box-sizing:border-box;margin:0px;padding:0px;text-decoration-line:none;color:rgb(190, 190, 190);float:right">

Vanaf 25 mei 2018 geldt er nieuwe, strengere regelgeving op het gebied van privacy, de zogeheten Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze regels gelden ook voor sportverenigingen. Dit artikel helpt clubs om aan de slag te gaan met de nieuwe wetgeving.

Badminton oefenstof en theorie

Naast het spelen/trainen in de zaal is er ook genoeg oefenstof en theorie over badminton te vinden op internet.

Zo heeft het badmintonmerk Victor een website met informatie voor beginnende/recreatieve badmintonners:http://www.victorsport.com/coach_detail_5150.html?cid=138

Naast dit artikel zijn er veel meer artikelen op de website te vinden.

Ook in de vorm van filmpjes is er veel te vinden. Zo heeft Lee Jae Bok een youtubekanaal waarop veel slagen worden uitgelegd. Ook voor gevorderden is hier veel van te leren.

https://www.youtube.com/user/coachingbadminton

 

Uitslagen + standen wedstrijden 1e ronde Clubkampioenschap d.d. 10-01-2018

Dames:

1. Elly Lalleman 896 pnt. 2. Marion van Beek 693 pnt. 3. Loes Smeulders 279 pnt. 4. Ilma Paulus 270 pnt. 5. Liesbeth Snijder 269 pnt.

Stand na de 1e ronde:

1. Elly Lalleman 1-5 pnt. 2. Marion van Beek 1-4 pnt. 3. Loes Smeulders 1-3 pnt. 4. Ilma Paulus 1-2 pnt. 5. Liesbeth Snijder 1-1 pnt.

Heren:

1. Ashok Ambigapathy 897 pnt. 2. Hans Gosman 784 pnt. 3. Henk Pijn 584 pnt. 4. Rob van Veenendaal 579 pnt. 5. Rob van den Hooven 570 pnt. 6. Wiebe Buist 493 pnt. 7. Sander Nilsson 486 pnt. 8. Thiru Subramaniam 478 pnt. 9. Sjonnie Dihal 474 pnt. 10. Abhinav Adurty 278 pnt. 11. Eric Jochems 271 pnt. 12. Reinier Sampon 264 pnt. 13. Arjan van Eijk 81 pnt.

Stand na de 1e ronde:

1. Ashok Ambigapathy 1-5 pnt. 2. Hans Gosman 1-4 pnt. 3. Henk Pijn 1-3 punt. 4. Rob van Veenendaal 1-2 pnt. 5. Rob van den Hooven 1-1 pnt. 6. Wiebe Buist 1-0 pnt. 7. Sander Nilsson 1-0 pnt. 8. Thiru Subramaniam 1-0 pnt. 9. Sjonnie Dihal 1-0 pnt. 10. Abhinav Adurty 1-0 pnt. 11. Eric Jochems 1-0 pnt. 12. Renier Sampon 1-0 pnt. 13. Arjan van Eijk 1-0 pnt. 

(Speurder)

Verslag 5e sportcafé Nieuwegein 10 maart 2015

 

Het eerste sportcafé van 2015 vond 10 maart plaats in de Bibliotheek, de Tweede Verdieping.

Ongeveer 25 mensen van besturen van sportverenigingen waren aanwezig. Hein Vergeer leidde de
avond in goede banen en putte daarbij uit zijn kennis van de ontwikkelingen in de sport.

Inleiding wethouder Hans Adriani
Het met minder moeten doen is nooit een fijne boodschap. Helaas wel noodzakelijk. Ik hoop dat
jullie in de toekomst de kansen gaan zien die hierdoor ook kunnen ontstaan. Vanuit de gemeente
stimuleren we net als vorig jaar de ontmoeting in de sportcafés. Zo delen we onze kennis en
kunde. Daarnaast gebruiken we de sportcafés ook om kansen te delen die wij zien en nodigen jullie
uit om de kansen die jullie zien te delen. Daarnaast hopen wij dat deze bijeenkomsten jullie
stimuleren om de kansen te pakken. Vanavond delen we met jullie de open clubgedachte.
De laatste maanden zijn er allerlei ideeën binnengekomen. Daarmee zijn we aan de slag gegaan. Zo
start er een samenwerking tussen verenigingen op sportpark Galecop, in de Waterlelie en tussen
badmintonverenigingen. Ook is er nieuw aanbod bij verenigingen, voor buurtbewoners of voor
mensen met een beperking. Hele mooie ontwikkelingen. We zijn actiegericht en blijven kijken hoe we
initiatieven mogelijk kunnen maken.
Op dit moment lichtten we de accommodaties door, zodat we in de loop van dit jaar een beeld
hebben. Stoppen met rondpompen van geld, vraagt om een herbeoordeling van de tarieven.
Met de NV Sportinrichtingen kijken hoe we het e.e.a. zo handig mogelijk kunnen organiseren.

Ik heb alle vertrouwen dat we een weg banen om onze sportverenigingen te vitaliseren.

Lees meer...

Vergeet hardlopen, ga badmintonnen

Background/Aim Evidence for the long-term health effects of specific sport disciplines is scarce. Therefore, we examined the associations of sixdifferent types of sport/exercise with all-cause and cardiovascular disease (CVD) mortality risk in a large pooled Scottish and English population-
 
 
 
 
 
 
 
BJSM.BMJ.COM
 
 
 
 
 

Verslag 4e Sportcafé Nieuwegein

Verslag Sportcafé woensdag 29 oktober 2014

Ruim 60 aanwezigen, inclusief raadsleden.

Rondje stand van zaken door de zaal:
1. Een van de ideeën uit het laatste sportcafé was om meer publiciteit te genereren rond sportactiviteiten via sociale media door bijvoorbeeld elkaar te gaan volgen en elkaars twitterberichten te retweeten. Er is een Twitteraccount @sportIDNgein. gestart. Als je dit account vermeldt in je twitterbericht wordt het geretweet. Wel allemaal gaan volgen natuurlijk om een groot bereik te krijgen.
2. Er is een overleg geweest met de sportverenigingen op sportpark Galecop. Onder leiding van wethouder Adriani zijn de mogelijkheden voor verdere samenwerking verkend. Dit gesprek krijgt een vervolg.
3. BC New Stars en TTVN, zijn in gesprek met de gemeente om de mogelijkheden te verkennen gezamenlijk de exploitatie van de sporthal over te nemen. Zij zien de noodzaak en onvermijdelijkheid, nu is de tijd. Ook i.v.m. wegvallen subsidie.

Lees meer...

Rabobank zet in op sponsoring verenigingsleven

De Rabobank gooit het sponsorroer om en ondersteunt vanaf 2017 met name de plaatselijke sport- en cultuurverenigingen.
Centraal in het nieuwe sponsorbeleid van de bank staat samenwerking tussen de lokale Rabobanken en de plaatselijke sport- en cultuurverenigingen. De ambities van de verenigingen en een duurzame samenwerking om deze te verwezenlijken vormen hierbij de kern. De bank concludeert op basis van eigen ervaringen en diverse onderzoeken dat verenigingen en stichtingen voor veel uitdagingen staan. Zo kampen verenigingen en stichtingen met teruglopende bijdragen van lokale overheden. Ook hebben zij moeite met het vinden van goede bestuurders en

Lees meer...

Verslag 3e Sportcafé Nieuwegein

Verslag Sportcafé 23 september 2014.

Het derde sportcafé vond plaats bij NV Sportinrichtingen Nieuwegein. De besturen van sportverenigingen waren uitgenodigd. Er waren ongeveer 30 mensen aanwezig. De gespreksleiding was weer in handen van Edward van Cuilenborg. Refererend aan de vorige keer concludeerde hij dat samenwerking ontzettend belangrijk is.

Inleiding wethouder Hans Adriani
Hans Adriani, wethouder sport, leidde namens hem en Johan Gadella (wethouder sportaccommodaties) de avond in. De uitdaging die voor ons ligt is doorgroeien naar Vitale Sportverenigingen die voorbereid zijn op hun toekomst. We hebben te maken met bezuiniging op bezuiniging. Dit vraagt om samenwerking. De vorige keer hebben we veel ideeën gekregen, daar zijn we mee aan de slag gegaan. Sommige zaken willen we vlot oppakken, afspraken staan gepland, andere dingen worden nader uitgezocht.

Lees meer...

Het is een gegeven dat je vaak niet eens hoeft te scoren om een wedstrijd te winnen. Je laat de tegenstander de fouten maken en dat werkt nagenoeg altijd.

Maar er zit ook een groot verschil tussen wie er aan de service is en wie de daar op volgende rally statistisch gezien gaat winnen. De speler die de service krijgt, heeft de beste kans om de rally te winnen terwijl - als je de service hebt - je kans dus het grootst is dat je de daar op volgende rally gaat verliezen.

Als het verlies optreedt na je eigen service, dan is de kans het grootst dat dit in de eerste twee slagen gebeurt: dus je service, de return, jouw eerste slag na de service en de tweede slag van je tegenstander. Overleef je dit, dan wordt de kans dat je de rally verliest aanmerkelijk kleiner.

Als het fout gaat bij je eigen service, dan gaat het fout tussen de service en de tweede slag van je tegenstander. De kans dat je de rally verliest in deze eerste slagenwisselingen is 75%, dat zakt naar 45% als je de eerste twee slagen van je tegenstander overleeft.

Er zit ook vaak verschil in op welke service je de rally vaker verliest. De korte backhand (BH) service vanaf de linker zijde schept vaak een gevaarlijke situatie op je eigen forehand (FH) kant achter. Als je gewoon voorbij gespeeld wordt op je FH-kant is dat al gevaarlijk genoeg, omdat het de kant met de minste mogelijkheden is, maar als je ook nog eens met je voeten in de verkeerde positie staat, heeft je tegenstander het wel heel erg makkelijk om tegen je voeten in je op de FH onder druk te zetten.

Het is denk ik niet nodig om nog eens extra uit te leggen dat een korte BH service uit het linker vak extra gevaarlijk wordt als er ook nog eens wordt gekozen voor een service naar de buitenlijn. Ik ga niet elke servicesituatie uitleggen: het is aan jullie trainers en spelers zelf om de andere situaties in te vullen aan de hand van het voorbeeld wat ik heb gegeven.

Lees meer...

Verslag 2e Sportcafé Nieuwegein

Verslag 5 gesprektafels 2e Sportcafé 16 juli 2014

Gesprekstafel 1 Sportcafé 16 juli 2014

Aanwezigen: Badminton(3 verenigingen), Volleybal, Tennis, Korfbal

Gespreksleiding en verslaglegging: Koveni, Marco van Weverwijk

Huisvesting / Sporthallen / Sportaccommodaties

Aangezien aan tafel veel binnensport aanwezig is, is er veel gesproken over de accommodaties.

Lees meer...

55-plus Sport & Leefstijl, voor een sociale innovatie!

De 'nieuwe' generatie 55-plussers (geboren in de jaren veertig, vijftig en begin zestig) leeft in een dynamische tijd, waarin veel aan verandering onderhevig is en op vele gebieden ontwikkelingen plaatsvinden. De effecten daarvan op gedrag en opvattingen van mensen verschillen per generatie. De 'nieuwe' generatie, de nu 55 tot 75-jarigen, heeft vooral een fysiek en mentaal actieve/ ondernemende/ vitale leefstijl. Deze is gericht op meer zelfstandig, zelfsturend en zelfverantwoordelijk handelen. Daarmee kan je een leven lang 'midden in de samenleving' (blijven) staan door aan vele gevarieerde formele en informele 'clubs' (groepen, netwerken of leefgemeenschappen) deel te nemen. Samenwerkend beleven, leren, ontwikkelen én optimaal presteren en ervaren, is de uitdaging!

De activiteit en de 'wijze van deelnemen' bepalen samen de kwaliteit van het samenwerken. Vooral leeftijdgenoten kunnen elkaar daarbij helpen, coachen en kartrekker van een 55-plus 'club' zijn. Maar ook professionele begeleiders zijn hierbij welkom.

OLDACTION is in 2009 deze sociale innovatie ten behoeve van de 55-plusser gaan promoten en in theorie en praktijk gaan ontwikkelen. Een 'club' van professionele vrijwilligers met veel ervaring op het gebied van lichamelijke opvoeding, (jeugd)sport, lerarenopleiding en leefstijlontwikkeling die tot en met 2016 het 'Actief leven, bewegen-sporten en leren-ontwikkelen' vorm en inhoud geeft. Het ontwikkelen van 'krachtige/activerende' leer- of ontwikkelomgevingen in onderwijs-, (jeugd)sport- en werksituaties, is velen uit eigen beroepservaring bekend. Lokaal en landelijk timmeren we aan de weg. Van 'onderop' zorgen kartrekkers, coördinatoren of leefstijlcoaches bij de opzet van vele 50-55-plus 'clubs'. Van 'bovenaf' hebben we (opleiders en studenten van) mbo, hbo opleidingen én branche- of belangenorganisaties proberen te inspireren.
Op de site beschrijven we 'wat en hoe' de nieuwe generatie het leven, bewegen/sporten, ontwikkelen 'anders' wil doen. Dat ontwikkelen slaat op de eenheid van 'lichaam, geest, omgeving', het totaalplaatje op een beaald gebied. Samen een 'club' regelen en ontwikkelen doe je in vooral kleine (vier tot twaalf personen) en veelsoortige 'clubs', binnen of buiten bestaande verenigingen/organisaties. Zoals... sportclubs, reisclubs, ontwikkelclubs/kenniscafés, hobbyclubs, clubs over 'visie op leven en leefstijlontwikkeling'......

Lees meer...

Verslag 1e Sportcafé Nieuwegein

Verslag
Voorzitter: Joop Hendriks
Verslag : Tiny Hessing

Om 20:00 uur opent Edward van Cuilenborg het Sportcafe.

Edward deelt mee dat het Sportcafé is bedoeld om op formele wijze en informele sfeer tussen de gemeente Nieuwegein en de Nieuwegeinse sportverenigingen van elkaar te leren. Er zijn voor deze avond 2 sprekers uitgenodigd. Wethouder Renée Blom en Ton Markink. Edward geeft het woord aan Renée.

Renée Blom heet ieder welkom en is blij met de opkomst. Aangezien de sportraad vorig jaar is gestopt zoekt de gemeente naar een nieuwe vorm van overleg met de sportverenigingen. Vandaar nu het 1ste Sportcafé Nieuwegein. Wat kunnen wij van elkaar leren in deze bijeenkomsten.

Lees meer...

3V3 Badminton

Lijntechnologie doet intrede in badmintonwereld.

De internationale badmintonbond BWF heeft vorige week bekend gemaakt dat er tijdens de Indonesia Open in juni gebruik zal worden gemaakt van lijntechnologie. Met behulp van zogenaamde ultraslowmotion-camera's kan worden bekeken of een shuttle in of uit is.

Lees meer...

Stichting Promotie Badminton Nieuwegein i.o.

Geachte lezer,

Met het oog op alle veranderingen die plaats zouden gaan vinden, is begin 2014 besloten tot een nauwere samenwerking tussen de badmintonverenigingen uit Nieuwegein. Te weten B.C. 't Gein, Recreatieve Badminton Club Nieuwegein (R.B.C.N.), B.C. Kon Makandra en Recreatieve Badmintonvereniging Smash. Tijdens de z.g.n. sportcafés die plaatsvonden ontstond de mogelijkheid om vanuit één gedachtegang op diverse zaken en ideeën een gezamenlijke inbreng te hebben. In dat proces van verdere samenwerking ontstond ook nadrukkelijk de wens om te komen tot een gezamenlijke badmintonaccommodatie. Hierover zijn door Kees Blonk (voorzitter van BC 't Gein) en Alex Lisman (voorzitter R.B.C.N.) met het mandaat van de overige verenigingen op ambtelijk niveau een groot aantal gesprekken gevoerd. Dit heeft geresulteerd in een voorlopig ontwerp voor vervangende nieuwbouw van sportzaal "de Sluis" ofwel het nieuwe NBC waarvan de geschiedenis in Nieuwegein bij velen wel bekend is.
Dit voorlopig ontwerp is zeer enthousiast ontvangen maar is gelet op alle in de loop der tijd ontstane gedachten ten aanzien van benadering van de problematiek vooralsnog op de plank blijven liggen. Hierdoor zijn zaken als exploitatie en beheer ook nog niet verder uitgediept. Uiteraard zitten we niet vast op de locatie sportzaal "de Sluis" een ander locatie behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden echter dan verandert wel de opzet van het plan zoals het nu ligt.

Lees meer...

Lintje voor Alex Lisman

Op vrijdag 26 april 2013 heeft voorzitter Alex Lisman een Koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Frans Backhuijs.

lisman 2459

De heer A.A. Lisman (67) is op sportgebied al jarenlang zeer actief. In 1991 was hij medeoprichter en organisator van het Recreatief Badminton Toernooi, dat sindsdien elk jaar in april wordt gehouden in sportcomplex Merwestein. Hij is ook al ruim twintig jaar secretaris en later voorzitter van de Recreatieve Badmintonclub Nieuwegein en bestuurslid van de Stichting Sportraad Nieuwegein. Mede door de inspanningen van dhr. Lisman is deze stichting uitgebreid met het Sportservicepunt, die alle sportverenigingen adviseert op welk gebied dan ook. Vanuit de stichting spreekt hij met de gemeente en onderhandelt hij over vele zaken die met het sportbeleid van de gemeente te maken hebben. Verder is hij ook nog lid van de Gemeentelijke Monumentencommissie waar hij op basis van zijn arbeidsverleden (hij werkte op een architectenbureau) bouwkundige adviezen geeft.

Bron gemeente Nieuwegein

Bron De Digitale Stad Nieuwegein www.pen.nl

(Speurder)

Badminton demo/promotie dag

Gefilmd verslag RTV9 van het "Kleur-, geur- en smaakcentrum" Badmintontoernooi

Beste badmintonvrienden hierbij een link naar het gefilmde verslag van het "kleur-, geur en smaakcentrum" badmintontoernooi voor recreantenteams gemeng- en herendubbel van zondag 7 april 2013.

(Speurder)

Badminton (opnieuw) ontdekken?

Zaterdag 5 november vindt in sportzaal "De Sluis" (Kastanjestraat 2) een badmintonevenement plaats. Vanaf 12.00 uur zijn belangstellenden welkom, evenals gemeenteraadsleden en wethouders, die voor deze dag persoonlijk een uitnodiging hebben gekregen Het begint met een demonstratie van de mini's. Kinderen zullen laten zien hoe jong er al badminton gespeeld kan worden en hoe leuk dat is. Verder zullen ook mensen met een lichamelijke beperking aantonen dat zij heel goed deze sport kunnen beoefenen. Ook is er gelegenheid om zelf een pluimpje te slaan. U moet dan wel sportschoenen (geen zwarte zool) dragen. Als klap op de vuurpijl zullen de broers Kweekel (beiden spelend op het hoogste niveau) een demonstratiewedstrijd spelen.
Deze dag wordt georganiseerd door de Stichting Promotie Badminton Nieuwegein i.o. Hiermee wordt verstaan de samenwerkende verenigingen BC 't Gein, BC Kon Makandra, Smash en de R.B.C.N.

 

 

Filmpjes badminton

Beste RBCN-ers,

hierbij een link met leuke Youtube fimpjes:

50-55-plus Sport & Leefstijl? Dát doen we 'anders'!

Op 28 augustus 2016 geplaatst door Edwin Timmers

De nieuwe generatie 50-55-plussers (geboren in de jaren veertig, vijftig en begin zestig) leeft in een dynamische tijd, waarin veel verandert en op vele gebieden ontwikkeling plaatsvindt. Dat heeft invloed op gedrag en opvattingen van onder andere die doelgroep. De leefstijl is – als reactie daarop – fysiek en mentaal actief, vitaal, ondernemend en wordt gekenmerkt door zelfstandig, zelfsturend en zelfverantwoordelijk handelen. Ze wil lang(er) ‘midden in de samenleving’ staan, is sterk sociaal gericht en wil daarom actief deelnemen aan vele gevarieerde ‘clubs’ (groepen, netwerken of leefgemeenschappen). Samenwerkend leren, samen optimaal presteren en ervaren is de uitdaging. Gemiddeld leeft deze generatie langer in ‘goede’ gezondheid en zinvol bestaan. Deze groep van nu 55 tot 75-jarigen, zal in de komende decennia in omvang groeien. Hoewel ze dat in principe zelf en samen kan regelen en ontwikkelen, zal dat niet voor iedereen gelden. Professionele begeleiders (of kartrekkers)-leefstijlcoaches kunnen dat op termijn ondersteunen en er 'werk' in vinden. Met deze gedachte is OLDACTION van start gegaan.

Lees meer...

Informatie voor leden en aspirant-leden

Algemene informatie

Voor een aspirant-lid bestaat de mogelijkheid om ter introductie, éénmalig, maximaal twee peelavonden, kosteloos te komen spelen, waarna beslissing omtrent definitief lidmaatschap dient te worden genomen.

Indien een aspirant-lid in de loop van het boekjaar lid wordt, is hij /zij een evenredig deel van de vastgestelde contributie verschuldigd, ingaande de eerste maand volgend op de maand waarin tot het lidmaatschap is besloten.Inschrijfgeld is men daarentegen volledig verschuldigd.

Voor aanmeldingen voor het lidmaatschap die worden ingeschreven op een wachtlijst, i.v.m. het overschrijden van het vastgestelde maximaal ledenaantal, is een  inschrijfgeld verschuldigd. Indien toelating van nieuwe leden mogelijk is, zal dit geschieden op volgorde van inschrijving.

Een aspirant-lid dat op de wachtlijst staat en niet direkt gebruik wenst te maken van de geboden mogelijkheid om definitief lid te worden zal onderaan de wachtlijst worden geplaatst.

Indien een aspirant-lid na één jaar op de wachtlijst te hebben gestaan, weer geen gebruik wenst te maken van de geboden mogelijkheid om definitief lid te worden, zal hij /zij van de wachtlijst worden afgevoerd.

Er vindt geen restitutie van inschrijfgeld plaats.

Wie lid wil worden meldt dit schriftelijk door middel van een Aanmeldingsformulier bij het bestuur dat vervolgens beslist over toelating van leden tot de vereniging.

Spelregels

Wat heb je nodig? Hoe gaat het spel? Welke zijn de belangrijkste spelregels? In deze boekjes vind je alles wat je moet weten om te kunnen badmintonnen.

pdf small Beknopte spelregels

     Spelregels-1-augustus-2019

Informatie Automatische Externe Defribilator (AED)

Uitleg en handleiding AED.

pdf small Informatie AED

pdf small Handleiding AED

Leden met veiligheidsopleiding.

Ilma           -          AED, reanimatie

Marian        -          AED, reanimatie

Toernooireglement clubkampioenschappen.

1. De wedstrijden worden gespeeld met gemengde teams welke elke partij uit een ander samenstelling bestaat. Dit om e.e.a. zo eerlijk mogelijk te laten verlopen. Het aantal te spelen partijen per team per avond bedraagt maximaal vier.

2. Voor elke gewonnen partij krijgt men 200 pnt. + de gescoorde pnt. Bij gelijke stand 100 pnt. + de gescoorde pnt. Een verlies partij levert alleen de gescoorde penten op.

3. Aan het einde van de speelavond worden aan de hand van de totaalscore de wedstrijdpunten gegeven. Voor plaats één 5 pnt, plaats twéé 4 pnt, plaats drie 3 punt, plaats vier 2 pnt en voor plaats vijf 1 pnt. Elke wedstrijdavond is er een bescheiden 1e, 2e, 3e en een poedelprijs zowel voor de dames als voor de heren.

4. Het totaal van de wedstrijden bedraagt vijf speelavonden. De speler en speelster met het beste resultaat over vier speelavonden is de clubkampioen. De uitslag wordt tijdens de seizoenafsluiting bekend gemaakt waarbij de kampioenen worden gehuldigd.

Uiteraard speelt men om te winnen maar het hebben van plezier is het aller belangrijkste.

Het bestuur wenst u dan ook een sportief, gezellig en succesvol kampioenschaptoernooi. 

Racket keuze

Je badmintonracket is een belangrijk onderdeel van je materiaal en kies je dan ook niet zomaar. Als je eens zoekt op internet of kijkt op een forum, zal je zien dat er zeer veel discussies over rackets te vinden zijn. Een racket is dan ook persoonlijk en moet je kiezen volgens je eigen speelstijl. In dit artikel vind je een aantal richtlijnen en tips om een racket te kiezen die bij je past en waarvan je veel spelplezier zal hebben.

Enkele tips om te beginnen

Er zijn twee soorten vormen van het blad: Ovaal (oval) en Isometrisch / afgerond (isometric). De personen die met een racket met een ovaal blad spelen houden van de kracht die geconcentreerd zit in de sweetspot (de plaats van het blad waar je de shuttle het best raakt). Bij isometrische rackets is de sweetspot een stuk groter. Hierdoor hoef je de shuttle minder precies te raken om toch nog een goede slag te hebben. De kracht van isometrische rackets is hierdoor wel iets minder.

Een laatste punt is de lengte van een racket, de standaard lengte voor hedendaagse badmintonrackets is 675 mm. 

Conclusie:
- beginners kopen het best een isometrischracket.

Gewicht / materiaal

Wat onmiddellijk opvalt als je een racket vast neemt, is het gewicht. Een lichter racket is wendbaarder en makkelijker om mee te spelen. Momenteel bestaan er al rackets van 70g! Een lichter racket heeft echter niet alleen voordelen: als je een te licht racket koopt, zal je er weinig ‘kracht’ uitkunnen halen (je slagen zullen dan niet hard gaan). Er bestaan verschillende gewichtsklassen:

  • 1U: >95g
  • 2U: 90-94g
  • 3U: 85-89g
  • 4U: 80-84g

Het gewicht van een racket wordt natuurlijk bepaald door het gebruikte materiaal. De rackets worden doorgaans gemaakt van grafiet (carbon of graphite in het engels). Soms worden rackets ook verstevigd met andere materialen, zoals bv. Woven titanium dit maakt het materiaal extra sterk wat zorgt voor meer stabiliteit in het racket.

Conclusie gewicht / materiaal:
- een lichter racket is wendbaarder (beter voor snelle acties zoals in het dubbelspel en voor verdediging)
- met een zwaardere racket kan je harder slaan (goed voor smashes en clears)

Dit betekent dat er meer gewicht zit in het blad van je racket. Hierdoor zullen je slagen krachtiger zijn, maar je verdediging wordt slechter omdat je racket minder wendbaar is.Even balans (even balance):Bij dit soort rackets is het gewicht gelijkmatig verdeeld. Ze vormen een soort van gulden middenweg tussen de rackets met een lichte en zware kop.Lichte kop (head light)

Flexibiliteit

De flexibiliteit (soepelheid of buigzaamheid) van een racket bepaalt in grote mate de handelbaarheid en de eigenschappen van een racket.  Dit wordt doorgaans aangeduid met engelse termen zoals flex, medium flex, stiff, extra stiff

In het algemeen geld: hoe soepeler de racket, hoe makkelijker het is om ermee te spelen. Omdat de racket meebuigt heb je iets meer tijd om de shuttle terug te slaan. Door het zogenaamde wip-effect gaan je slagen ook makkelijk ver, maar dit gaat wel ten koste van de nauwkeurigheid van je slagen. Soepele rackets zijn ook iets makkelijker om mee te verdedigen.

Stijvere rackets bieden een betere controle, maar het kost meer kracht om harde slagen te produceren. Wanneer je echter veel kracht en techniek hebt zal je merken dat je meer power uit kan halen.

Conclusie flexibiliteit:
- soepel = makkelijk mee te spelen (ook verre slagen), goede verdediging, minder nauwkeurig
- stijf = goede controle, maar meer kracht vereist (voor harde slagen)

Grip

Er bestaan verschillende gripmaten, maar meestal worden badmintonrackets in de Benelux met gripsize 2 ingevoerd. Deze gripsizezorgt ervoor dat je met een enkele overgrip een comfortabele dunne grip kunt creëren en met meerdere grips een dikkere grip. Wanneer je met je ringvinger je handpalm nog kan raken, heb je de ideale gripmaat. In het algemeen levert een dunne grip meer controle op, maar je mag ook niet in je racket gaan ‘knijpen’.

Bespanning

De bespanning kan in sterke mate het ‘gevoel’ van een racket bepalen. Hiervoor geldt dezelfde raad als bij de flexibiliteit.

 

Tot slot vind je hier enkele vragen en de antwoorden daarop:

Wat is een ‘verdedigende’ racket en wat is het voordeel daarvan?

Een verdedigende racket is vaak licht, enigszins soepel en heeft een lichte kop, maar hier bestaan natuurlijk nog uitzonderingen op. Als gevolg hiervan zijn ze wendbaar, makkelijk te hanteren en zijn ze erg geschikt voor bv. drops en slagen aan het net.

Wat is dan een aanvallende racket en het voordeel daarvan?

Een aanvallende racket is doorgaans stijf en heeft een zware kop. Hierdoor zul je harder kunnen smashen en makkelijker clears slaan, maar je verdediging is minder goed.

Ik ben een beginnende speler, wat voor racket koop ik het best?

Je kan het beste een racket met afgeronde kop (isometric) kopen. Verder kies je het best een soepele (flex of medium flex) racket. 

Welk merk is het beste?

Aangezien iedereen een ander racket goed vind, is er ook niet één merk dat boven al de rest uitsteekt. Enkele bekende merken zijn: Yonex, Carlton, Forza, Victor, Wilson, Fleet.

Ik neem aan dat een duurdere racket beter is?

Neen, dit is zeker niet het geval! Vaak is het zo dat de duurste rackets stijf zijn, en als jij soepele rackets verkiest, heb je daar dus niets aan. 

 

Boomeritus

 

Boomeritis is een term die gebruikt wordt voor de klachten die bij veel ‘babyboomers’ voorkomen. De 40, 50 en ook 60 jarigen van nu die tot de ‘babyboomers’ worden gerekend hebben vaak last van spier- en gewrichtsklachten, iedere keer op een andere plaats. Natuurlijk heeft niet elke ‘babyboomer’ hier last van.

De klachten komen vooral voor bij diegenen die te veel willen. Deze ‘babyboomers’ zijn vaak weekendkrijgers, wat betekent dat ze na een hele week werken in het weekend extra actief sporten. Het gevolg daarvan is dat na het weekend de pijn begint. Verstijfde gewrichten, spierpijn, en langzaam bewegende ledematen zijn de meest voorkomende bijwerkingen die deze weekendsporters vaak ervaren. Daarnaast is er nog de groep ‘babyboomers’ die gewoon te weinig beweegt waardoor er spier- en gewrichtsklachten kunnen ontstaan. 
Terwijl er naar aanleiding van de klachten gedacht kan worden dat er niet of minder gesport kan worden, adviseren de meeste artsen juist het omgekeerde. Het advies luidt dan ook dat alle ‘babyboomers’ actief zouden moeten blijven. Beweeg/sport regelmatig!

Er zijn een aantal adviezen die kunnen helpen om beter je helpen omgaan met de pijn.

Lees meer...

R.B.C.N. per 1 augustus 2016 lid van de Nederlandse Culturele Sportbond (NCS)

De R.B.C.N. heeft besloten om per 1 augustus 2016 toe te treden als lid van de Nederlandse Culturele Sportbond (NCS). Een belangrijke reden hiertoe is het vervallen van de gemeentelijke subsidies en een nieuw tarieven stelsel voor gemeentelijke sportaccommodaties. De keuze voor de NCS is dat deze sportkoepel goed aansluit bij de filosofie van de R.B.C.N. De sportkoepel NCS werkt vanuit humanistische waarden. Zij wil bijdragen aan een sociaal verbindende en humane samenleving, waarin mensen hun zingeving vinden door sport en bewegen in een menswaardige, sociaal vormende en ontspannende cultuur, sport voor iedereen.

Lees meer...

Sponsor overeenkomst met " De Lantaern " .

Enige tijd geleden bent u geïnformeerd over de sponsormogelijkheden die "De Lantaern" Vergader- en Partycentrum  u en de vereniging kan bieden.

Na overleg met " De Lantaern " is er een voorstel "Sponsor Overeenkomst" opgesteld waarmee de directie van " De Lantaern " en het bestuur van de "Recreatieve Badminton Club Nieuwegein" akkoord zijn gegaan. Deze overeenkomst is op 19 november 2013 ondertekend. Beide partijen hopen dat zij hier hun voordeel mee kunnen doen. Een en ander zal afhangen  in hoeverre de leden van de R.B.C.N. gebruik gaan maken van dit uitstekende sponsorvoorstel. Waarbij u gebeurtenissen binnen familie of vriendenkring eveneens mag betrekken zodat ook zij mee kunnen profiteren van de 5% kortingsregeling. 

(Speurder)

 

 
What do you want to do ?
New mail

Blessure is belangrijkste stopreden badmintonner

 

In september en oktober heeft Badminton Nederland een uitstroomonderzoek uitgevoerd onder ruim 7100 oud-leden. Doel van het onderzoek was te achterhalen waarom deze mensen zijn gestopt met badminton. Het onderzoek heeft een aantal interessante uitkomsten opgeleverd, waarmee Badminton Nederland en u als badmintonvereniging aan de slag kunt.

De belangrijkste resultaten

Lees meer...


R.B.T. 11-04-2010016

DVM-logo-trans

logo kleur geur smaakcentrum